FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

måndag 7 juni 2010

Kvitterat!

Det känns fantastiskt att skriva att jag har klarat den här kritiska dagen. Jag har därmed lyckats att ta mig ur den onda cirkel som så många gånger under tidigare viktminskningar varit en inkörsport till fortsatt osunt leverne.

Gamla M vs. Nya M = 1 - 1

7 kommentarer:

  1. Jag repeterade dina senaste 2 dagar...Hoppas hitta styrkan som du nu just gjort. Bra jobbat att så snabbt komma på banan igen.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Bra M! Nu har du hittat en framkomlig väg. Och det var du som vann över det gamla dåliga sättet att hantera motgångar. Vilken styrka!

    Ta nu en glasburk och köp ett antal fina glaskulor i vackra färger. Varenda gång du vinner över det gamla lägger du i en kula. Det kan vara små som stora saker som du övervinner, eller bara för att du tycker att du hanterat dagen ypperligt. Ställ burken på ett ställe där du ständigt påminns om dina framgångar och dina vinster du nu gör. Ett otroligt bra sätt att visuellt se det du faktiskt åstadkommer. Good luck!/A

    SvaraRadera
  3. Vägen mot målet: Tack snälla! Du har också styrkan inom dig, det lovar jag. Ju snabbare man kämpar sig tillbaka desto mindre skuldkänslor får man, och risken att ge upp blir mycket mindre. Du klarar det, precis som du har fixat de senaste veckorna på kuren - hur många gör det?

    A: Vilken strålande idé! Det är ju så himla viktigt att man belönar sig själv och ger sig själv uppskattning för små och stora prestationer, och det här var ett gulligt sätt att göra det på. Vilka bra tips du alltid kommer med!
    Tack för hejaropen! Jag känner mig faktiskt rätt stark och målmedveten i grunden under den här resan, och det är en stor förändring mot alla tidigare viktminskningsförsök.
    Hur går det för dig? Hoppas att du glassar runt i dina svarta jeans och strålar av lycka!

    SvaraRadera
  4. Just nu går det bra för mig, även om jag har mina dippar dagligen. Men jag stålsätter mig. Och dricker en hel del bubbelvatten som mättar bra.
    Min strategi just nu är ju att köra ren kur till tisdag morgon v.24. Sedan åker vi ju på en veckas semester utomlands jag och barnen. Jag har just inhandlat 3 veckors påsar så att de räcker över midsommarhelgen. Ingen sånt att skylla på alltså.
    I morse stod vågen still (ja jag väger mig ofta just nu men det är på ett kontrollerat sätt). Inte kul men jag tog fram måttbandet och konstaterade att de stora rumpan har antaget ett betydligt mindre format.
    Och det är en stor motivationsfaktor för mig.

    Idag har jag också påbörjat några minuters jogging insprängt i mina promenader. Kunde helt enkelt inte låta bli?

    Imorgon är det skolavslutning och det blir min första (som förälder) att ha på mig en snygg klänning istället för att gömma mig i något som döljer. Attans alla små petit-mammor nu får ni konkurrens!!/A

    SvaraRadera
  5. Vilken framgångssaga! Gläds med dig över de framsteg du har gjort. Vad rörande att läsa att du för första gången ska ha klänning på dina barns skolavslutning, kan tänka mig att petit-mammorna får konkurrens! Njut imorgon!

    Du gjorde definitivt klokt i att ladda upp med några Cambridge-kartonger inför de kommande veckorna. Jag brukar köpa en kartong åt gången för att kunna låna hennes våg, men det problemet har du ju löst galant! Förstår att det är lite tråkigt att stå still, men det händer ju grejer hela tiden med ren kur - och framförallt om du har börjat jogga också. Härligt! Roligt att rumpan har krympt också! Jag har också mest att ta av på rumpa och lår, och man blir så glad när man börjar se att det händer grejer på de ställena också. De säger ju att man går ner i vikt uppifrån och ner, dvs att viktminskningen syns först i ansiktet och sist på benen/vaderna.

    Ha en härlig skolavslutning imorgon!

    SvaraRadera
  6. Tack för snälla ord M. De satt fint för ikväll har jag en rejäl dipp. Trist med ännu en kakao-dryck till middag, när de andra fick kycklingspett. O vad jag vill äta. Men så läser jag din inspirerande blogg och då orkar jag ett tag till. Det sprider sig en värme i kroppen och ett leende på munnen att vi gör detta tillsammans. En dag i taget, en dipp i taget, en framgång i taget.

    Apropå var fettet försvinner först. Så då stämmer det att det tar uppifrån och ner för det stämmer in till 100% på mig. Fettet runt lår och rumpa har börja smälta bort nu sedan några veckor och jag har ju hållt diet sedan 1 januari i år. Visst någon cm här och där men nu verkar kroppen behöva det förhatliga rumpfettet som bränsle - äntligen. Alltså ingen anledning att avbryta nu när det tar på de rätta ställena. God kväll!/A

    SvaraRadera
  7. Jag håller med dig om att det är en oerhörd styrka att vi kan kämpa tillsammans, i med- och motgång. Jag har också haft återkommande ätimpulser under dagen, och jag får nästan pressa ihop läpparna för att inget olämpligt ska hamna i munnen. Nej, kanske inte riktigt så, men jag även jag måste stålsätta mig emellanåt. Ytterligare varsin glaskula till oss!

    Vad roligt att beskrivningen stämmer in så bra! Haha, ja för varje dag som går krymper stussen - och det finns ingen mat som erbjuda samma underbara njutning, eller hur?!

    Godnatt!

    SvaraRadera